FAQ

 • We schatten dat een bezoek aan MOI Brussel minimaal één uur duurt, maar dit hangt volledig af van je eigen tempo. Om alle illusies goed te ervaren en te begrijpen, heb je ongeveer een uur nodig. Hiernaast hebben we ook verschillende Dilemma Games, zowel in het museum zelf als in onze playroom, waarmee je ook nog een half uur tot een uur plezier kunt hebben!

 • Je kunt op twee manieren tickets boeken voor het Museum of Illusions Brussel: online en in het museum zelf. Voor online boekingen kun je deze link gebruiken: https://museumofillusions.be/en/buy-tickets/ Als je tickets in het museum wilt kopen, kun je bij de balie terecht. Houd er rekening mee dat we geen contant geld aannemen en dat enkel kaartbetaling mogelijk is bij ons.

  Het wordt geadviseerd om tijdens vakantieperiodes online te reserveren om lange wachttijden bij de ingang te voorkomen.

 • Wij maken deel uit van de Brussels Card deal. Daarom krijgen alle houders van de Brussels Card €2 korting op hun ticket.

  Hoewel we niet officieel zijn aangesloten bij de MuseumPass, zijn we blij om een korting van €2 te kunnen geven aan alle museumPASS houders.

  Artikels 27 kaarten worden niet aanvaard door het Museum of Illusions Brussels.

 • Met de auto

  Het Museum of Illusions Brussel is te vinden in het centrum van Brussel, tussen het Muntplein en het De Brouckèreplein, dicht bij de Nieuwstraat. Bezoekers die met de auto komen, kunnen gebruik maken van de dichtstbijzijnde parkeergelegenheden: Parking De Munt en Parking Schildknaap.

  Met het openbaar vervoer Trein:

  Het Museum of Illusions Brussel ligt op 8 minuten loopafstand van treinstation Brussel Centraal.

  Bus/metro/tram:

  Het museum ligt op minder dan een minuut loopafstand van bushalte De Schildknaap. Bezoekers kunnen als volgt gebruik maken van het openbaar vervoer om deze bushalte te bereiken:

  Metro: 1 en 5

  Tram: 3 en 4

  Bus: 29, 46, 71, 88 en 89

  Voor elk gezinsticket dat u koopt, krijgt u een uur gratis parkeren in elke InterParking-vestiging in Brussel. Vraag bij de receptie van het museum naar uw gratis parkeertijd.

 • Ja, het Museum of Illusions Brussel wil inclusief zijn en biedt toegang voor mensen met beperkte mobiliteit. Op een paar illusies na, is de rest van onze ruim 60 illusies toegankelijk voor rolstoelen.
  We hebben ook een lift die toegang geeft tot het museum en de toiletten van de PBM.

 • Eten en drinken is niet toegestaan in MOI Brussel, met uitzondering van een flesje water.

 • Voor groepsbezoeken, stuur een e-mail naar info@museumofillusions.be, met duidelijke vermelding van het aantal personen in de groep en de gewenste datum. Stuur ten minste 15 dagen voor het bezoek een e-mail.

 • In het Museum of Illusions Brussels vind je uitleg over elke illusie in het Frans, Nederlands, Engels en Duits.

  Onze medewerkers en gidsen spreken Frans, Nederlands en Engels.

 • Alleen kleine honden in een draagtas mogen het museum in. We organiseren echter wel speciale evenementen waar huisdieren welkom zijn! Houd onze sociale netwerken in de gaten voor meer informatie over onze evenementen(https://www.facebook.com/moibrussels ; https://www.instagram.com/moibrussels).